Galvenās uztura sastāvdaļas

Galvenās uztura sastāvdaļas vai arī liela daļa no tā, kas jums ir iemācīts par diētu, ir nepareizs

Interesants fakts par diētu, uzturu un medikamentiem ir tāds, ka, lai arī mēs varam precīzi vispārināt, kā lielākā daļa no mums reaģēs uz noteiktu diētu vai medicīnisko režīmu, mēs nevaram precīzi paredzēt, kā katrs cilvēks reaģēs uz konkrēto pārtiku vai medikamentiem, bet mēs to varam uzzināt ar izmēģinājumu un kļūdu palīdzību.

Pārtiku, ko mēs patērējam, izņemot ūdeni un nesagremojamo saturu, grupē trīs galvenajās kategorijās, kas nodrošina kalorijas vai enerģiju:

Alkohols nodrošina arī kalorijas, un tas tiks apspriests vēlāk. 

Pārtika no vienas no šīm grupām satur tikai viena veida barības vielas. Olbaltumvielu pārtika bieži satur taukus; ogļhidrātu pārtika bieži satur olbaltumvielas un dažus taukus. Pārtikas produkti, kas praktiski satur 100% tauku, ir eļļas, sviests, daži margarīna veidi un tauki.

Tā kā mūsu galvenās rūpes ir par cukura līmeņa kontroli asinīs, mēs koncentrēsimies uz to, kā šie trīs galvenie kaloriju avoti ietekmē cukura līmeni asinīs. 

Ja esat ilgstošs diabēta slimnieks un gadiem ilgi esat ievērojis standarta mācības, jūs atradīsit, ka liela daļa no tā, ko jūs gatavojaties lasīt, ir radikāli pretrunā ar diabēta uztura vadlīnijām - un pamatoti, kā jūs drīz uzzināsiet vēlāk.

Kad mēs ēdam, gremošanas procesā trīs galvenās pārtikas grupas tiek sadalītas to pamatelementos. Šie celtniecības elementi pēc tam tiek absorbēti asinīs un no jauna salikti dažādos produktos, kas mūsu ķermenim nepieciešami, lai darbotos.

Olbaltumvielas tiek veidotas no celtniecības blokiem, ko sauc par aminoskābēm... turpini lasīt.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?