Medtronic insulīna pumpja atskaites


Insulīna pumpji ir fantastisks izgudrojums ikkatram 1.tipa diabēta pacientam. Prieks, ka tehnoloģijas attīstās un spējam tās izmantot savā labā.
Šobrīd valsts izsniedz bez maksas insulīna pumpjus jeb sūkņus un arī mēs jau gadu kā kopā ar Medtronic MiniMed 640G insulīna pumpi. Medtronic atskaites ir vērtīgas, lai noskaidrotu, kurā laika posmā ir klupšanas akmeņi. Atskaites ir interesantas, bet prasa nelielu piepūli tās iegūt, kas parasti tiek aizbildināts ar laika trūkumu. Bet es iesaku ikvienam pumpja lietotājam lejuplādēt sev nepieciešamo aplikāciju, datu translēšanai no pumpja uz datoru, ko tālāk var izmantot sarunā ar dakteri. Viennozīmīgi atnākot ar šādu veida izdruku pie dakteres, saruna ir krietni konstruktīvāka nekā atnākot tikai ar diabēta dienasgrāmatu.

Kā tikt pie šīm atskaitēm?

Turpmākā informācija internetā būs pieejama angļu valodā, ja kāds pārzin valodu slikti, ar labo peles taustiņu ir iespējams izvēlēties, lai tulkotu tekstu latviešu valodā.

  1. Reģistrējamies CareLink
  2. Izvēlamies teritoriju Latvija, aizpildām šo formu kā diabēta pacients vai tā aizbildnis
  3. Lejuplādējam CareLink uploader
  4. Ievadām visu nepieciešamo informāciju - insulīna pumpja datus u.c.
  5. Lejuplādējam datus no insulīna pumpja ar Contour Plus glikometra - USB palīdzību. Pumpim jābūt tuvumā un nedrīkst būt Bolus aktīvs. 
  6. Pēc datu lejupielādes parādīsies Jūsu profilā sadaļā "Home" fails, ko izmantosiet, lai iegūtu dažādas atskaites sadaļā "Reports."Dažas atskaites atkārtojas tikai atskaišu kombinācija mainās. Atskaites tiek sagatavotas par pēdējiem 3 mēnešiem, kas lieliski der sarunai ar dakteri.
  7. Es vienmēr izvēlos: Bundled reports for my progress and trends un Bundled reports for pump and no sensor.
  8. Atskaites tiks sagatavotas PDF formātā, tāpēc tās ērti ir nosūtīt elektroniski ārstējošam ārstam pirms vizītes. Papildus pievienojiet analīžu rezultātus.
Man pašai ir ērtāk iepazīties ar atskaiti izprintējot to. Bet šobrīd pati biežāk par trīs mēnešiem netieku līdz atskaitēm, kaut gan, manuprāt, ja atskaites ielādētu vismaz 1x mēnesī, iespējams insulīna devu koriģēšana būtu veiksmīgāka kā līdz šim.. bet kā saka - ne visu uzreiz :)

Kāpēc šīs atskaites ir tik vērtīgas?

Var apskatīt cik daudz insulīna pazūd rezervuārus uzpildot, cik daudz insulīna esi izmantojis 3 mēnešu garumā, kāds ir vidējais cukurs katrā diennakts stundā, kādas ir devas uzstādītas, kā izskatās līkne 3 mēnešu griezumā, cik no tiem ir bijis augsti cukuri un cik zemu, cik ilgi ir bijusi apstādināta insulīna padevi un kurās stundās, dienās tas novērojams visbiežāk, kurās dienās, stundās ir novērējams cukuru kāpums vai kritums, cik daudz vidēji dienā tiek uzņemts ogļhidrātu. Atskaitēs fiksēts katrs jūsu cukura mērījuma rādījums un katra insulīnas deva, ko ievadījāt pumpī, un katras ēdienreizes apēsto ogļhidrātu daudzums. Šīs informācijas apkopojums ir caurskatāms un pilnvērtīgāk var sniegt atziņas par darbībām, kuras nepieciešamas, lai uzlabotu diabēta kompensēšanu.
Tieši atskaites man atvēra acis, ka bērnam jāsamazina maizes vienības faktors launagā. Tas attiecīgi samazināja hipoglikēmijas.
Ceru, ka Jums šī informācija palīdzēs sekot saviem cukuriem labāk, katrā gadījumā tehnoloģijas sniedz šādu iespēju un muļķīgi to neizmantot.
Diabēts ģimenē - facebook atradīsi video par augstāk aprakstīto!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?