Melleņu kēkss / maize
Sakarā ar piedalīšanos kāda diabētam veltītam pasākumam, izmēģināju jaunu recepti, ar ko labprāt padalīšos arī ar saviem lasītājiem.
Sastāvdaļas:
·
6 olas
·
100 g saldinātāja (pēc izvēles)
·
9 ēdamkarotes kausēta sviesta
·
3/4 glāzes svaigas mellenes
·
1/2 tējkarote kanēļa
·
2 ēdamkarotes skāba krējuma
·
1½ tējkarote vaniļas
·
2 ēdamkarotes saldā krējuma 30%
·
10 ēdamkarotes kokosriekstu milti
·
½ tējk. Sāls
·
1½ tējkarote cepamais pulveris
- Olas samaisa ar saldinātāju, krējumu, vaniļas ekstraktu, sāli un cepamo pulveri ar kanēli.
- Iegūtai masai pievieno kausēto sviestu un kārtīgi samaisa.
- Citā traukā ber mellenes un pārkaisa ar 2 karotēm kokosriekstu miltu un saudzīgi apmaisa tā, lai katra odziņa būtu apviļāta miltos.
- Apviļātās mellenes ieber pirmā trauka masā, pievienojot atlikušos kokosriekstu miltus un samaisa.
- Iegūto masu lej cepamā formā. Ieteiktu izmantot cepampapīru, jo masa ir lipīga vai iesmērēt formu ar sviestu.
Liek cepties 180C grādos uz 65 – 75min.
Lai labi garšo!
Kur var iegādāties Kokosa miltus. Cik ogh tajos ir?
AtbildētDzēstLabdien. Smalkus kokosriekstu miltus var iegādāties www.lowcarb.lv
Dzēst