Melleņu kēkss / maize

Sakarā ar piedalīšanos kāda diabētam veltītam pasākumam, izmēģināju jaunu recepti, ar ko labprāt padalīšos arī ar saviem lasītājiem.

Sastāvdaļas:
·         6 olas
·         100 g saldinātāja (pēc izvēles)
·         9 ēdamkarotes kausēta sviesta
·         3/4 glāzes svaigas mellenes
·         1/2 tējkarote kanēļa
·         2 ēdamkarotes skāba krējuma
·         1½ tējkarote vaniļas
·         2 ēdamkarotes saldā krējuma 30%
·         10 ēdamkarotes kokosriekstu milti
·         ½ tējk. Sāls
·         1½ tējkarote cepamais pulveris


  • Olas samaisa ar saldinātāju, krējumu, vaniļas ekstraktu, sāli un cepamo pulveri ar kanēli.
  • Iegūtai masai pievieno kausēto sviestu un kārtīgi samaisa.
  • Citā traukā ber mellenes un pārkaisa ar 2 karotēm kokosriekstu miltu un saudzīgi apmaisa tā, lai katra odziņa būtu apviļāta miltos.
  • Apviļātās mellenes ieber pirmā trauka masā, pievienojot atlikušos kokosriekstu miltus un samaisa.
  • Iegūto masu lej cepamā formā. Ieteiktu izmantot cepampapīru, jo masa ir lipīga vai iesmērēt formu ar sviestu.


Liek cepties 180C grādos uz 65 – 75min.
 
Lai labi garšo!


Komentāri

  1. Kur var iegādāties Kokosa miltus. Cik ogh tajos ir?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labdien. Smalkus kokosriekstu miltus var iegādāties www.lowcarb.lv

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Kas ir pH līmenis?