Cepumi - piparkūkas

Sākumam tomēr ieteiktu izmēģināt pusi no norādītā daudzuma, lai saprastu vai garšo vai negaršo Jūsu cukuriņam, jo galvenais, lai garšo viņam. Un ja garšo viņam, tad mērķis sasniegt. Taču jāsaka, ka ikviens, kas nobaudīja šos brīnumcepumus - pirparkūkas atzīst, ka ļoti garšīgi!
Tad nu lūk, viena no iespējamām receptēm:Sastāvdaļas:
- 340g mandeļu milti (34g OGH);
- 70g Sukrini cukurs (14g OGH);
- 50g kokosriekstu milti (9g OGH);
- 2 ēd.k.ingvera;
- 1 ēd.k. kanēlis;
- 2 tējk. cepamais pulveris;
- 1 tējk. psiliums (oriģinālreceptē ir norādīts ksantāna sveķi - man tas ir atklājums un manā virtuvē tas nebija atrodams, bet palasīju tā īpašības un to var droši aizvietot ar augstāk minēto psiliumu);
- 1/2 tējk.sāls;
- 1/2 tējk.samaltas krustnagliņas (es receptē diemžēl nepieliku);
- 2 lielas olas;
- 50g kokosrieksta eļļas;
- 2 ēd.k.Fiber Gold sīrups (2g OGH);
- 1 ēd.k. vaniļa ekstrakta
Pagatavošana:

Es liku uz 180C uz 5-7 minūtēm - pārbaudām, zeltaini brūnas vai brūnas.
Šoreiz piparkūkas nerotāju ar cukuriņu, jo vēlējos noskaidrot vai bērnam vispār garšos tā pat. Idēali izdevās "pārbaudīt" receptes rezultātu netikai manam bērnam, bet uzaicinot viņa draugus - visi bērni atzina cepum-piparkūkas par gardām. Secinājums - jā, šīs būs noteikti mūsu ziemassvētku galdā.
No kopējās masas sanāca aptuveni 500g piparkūku, ap 60 cepumiem. Kopējais ogh. daudzums 60g = 1piparkūka = 1g ogh. Man sanāca pilna bļoda. Pilnīgi pietiekami, nodomāju es, bet otrā dienā cepumi izbeidzās, jo tas ir lielisks našķis brīdī, kad vēlas kaut ko pagrauzt nevis ēst. Bet ēdām mēs visi - lielisks veids kā aizstāt cepumus ikdienā!

Man tas bija kārtējais veselīgās receptes eksperements, kas ir izdevies, jo nākotnē noteikti cepšu šāda veida cepumus-pirparkūkas. Lai izdodas Jums atklāt savējo piparkūku!
Paldies..es domāju nopirkšu gatavās piparkūku garšvielas, lai garša ir autentiska un ļoti smuki izrotāt ar sēkliņām un riekstiem.
AtbildētDzēstPriecīgus svētkus!
Sveiki! Visu receptē minēto garšvielu buķeti var aizstāt ar piparkūku garšvielu maisījumu. Interesanti ir norādītie OGH daudzumi. Pati dzīvoju pēc "low carb" principiem un mandeļu miltos sagremojamie ogļhidrāti ir uz 100g tik kādi 7. Pārējās ir škiedrvielas, par ko vēl, cik saprotu, zinātnieki vēl strīdas - vai ceļ vai neceļ cukura līmeni asinīs. ASV skaita pie ogļhidrātiem arī šķiedrvielas - tāpēc sanāk it kā augsts cipars. Eiropā šķiedrvielas norāda atsevišķi (un ja pērk LV fasējumus, tur vispār brīnumi darās ar ogļhidrātiem, :) )
AtbildētDzēstPar Sukrin - nelietoju. Sastāvā lasīju, ka ir kaut kādi isomalt---saharīdi klāt. Internetā klejo dažādi viedokļi par šo. Pati lietoju tīru eritritolu, vai eritritola-stēvijas maisījumus. Truvia ir ļoti labs, bet ļoti dārgs pie mums. Esmu atradusi sekoeco.lv labu maisījumu - Steviols - eritritols sajaukts ar stēviju. 1g aizstāj 8g cukuru. Jau izmēģināju taisot zemesriekstu-biezpiena kūku un neticējās, ka tiešām nav cukurs klāt.
Piemirsu piebilst, ka ksantāna sveķus reiz redzēju Stockman. Pati iepirku internetā un kad biju Londonā.
DzēstLiels paldies par komentāru. Jā ar tiem mandelu miltiem netieku gudra, vienā vietā tā - ar šķiedrvielām, otrā bez.. un tad nu sazin kā pareizi būtu. Kāds man jau mēģināja izskaidrot kā tad būtu pareizi rēķināt.. par sukrini, izvēlējos to, jo nav nekādas pēc garšas kā tas ir citiem cukura aizvietotājiem. Bet noteikti paskatīšos arī Jūsu ieteikto produktu :)
Dzēst