Kā lejuplādēt datus no Libres (gan Libre 1, gan Libre 2) datorā?

Sakarā ar COVID-19 un preventīviem pasākumiem, viss mūsu dzīvē kļūst attālināti no veikaliem, kino un pat ārstu apmeklējumiem, tad jādomā kā nodot informāciju mūsu ārstējošam ārstam, lai komunikācija nezūd un ir atgriezeniskā saite arī no daktera par mūsu diabēta kontroli.

Cilvēkam ar diabētu ik 3 mēnešus jānodot analīzes (kā galvenais tas ir Hb1Ac-vidējais glikozes rādījums 3 mēneša periodā) un jāsatiekas ar ārstējošo endokrinologu. Taču šajos apstākļos tas nav iespējams un jāmeklē citi risinājumi.

Tad nu lūk, šodien "atklāju" kā iespējams varu palīdzēt tiem diabēta pacientiem, kuri lieto Freestyle Libre un datus parasti dakteriem uzrādīja iedodot pašu iekārtu.

Kā lejuplādēt datus no Libres (gan Libre 1, gan Libre 2) datorā?

  1. Sākumā dodamies uz: LibreView mājas lapu un reģistrējamies kā pacienti. Valsti izvēlamies no dotā saraksta (es izvēlējos Vāciju un valoda angļu).
  2. Tad lejuplādējam LibreView programmu datorā.
  3. Pēc programmas lejpulādes, Jums jāielagojas savā LibreView profilā un jāpieslēdz Libres lasītājs ar USB vadu pie datora.
  4. Jāspiež poga “Press to Begin Upload”
  5. Libres lasītājs pārsūta datus uz LibreView programmu un Jūs varat apskatīties savus, sava bērna rezultātus.
  6. Iestatījumos nomainiet mg uz mmol, lai būtu saprotamāk! Kā to izdarīt – varat aplūkot bildēs zemāk.
  7. Saglabāt pdf failā un nosūtīt to savam ārstam!




Mēs lietojam Libri tikai kā glikometra aizvietotāju, bet zinu, ka citi arī izmanto kā diabēta dienasgrāmatu – šīs atskaites noteikti būs vēl pilnvērtīgākas nekā es tās šoreiz redzēju. Sākšu arī es izmantot kā dienasgrāmatu un atskaites saņemt un nosūtīt ārstam pilnvērtīgāk. 

Dēls lieto Libri 1 un insulīna pumpi. Iepriekš gājām pie ārsta tikai ar Libre lasītāju un dienasgrāmatu. Pēc tām apguvām kā iegūt datus no insulīna pumpja, un pirms ieradāmies uz vizīti pie ārsta, nosūtījām tos dakterei e-pastā. Tagad mēs varam nosūtīt elektroniski vispilnvērtīgāko atskaiti - gan no Libres, gan no insulīna pumpja*. Šīs atskaites ļoti palīdz ārstam izprast, kas notiek ar Jums 3 mēnešu periodā, kur ir bijuši klupšanas akmeņi un ko ieteikt.

Arī ārsti var izmantot šo programmu, lai strādātu ar saviem pacientiem, kas lieto Freestyle Libre glikozes monitoringa sistēmu.

*Tie, kam ir insulīna pumpis Medtronic, var atrast informāciju kā iegūt datus no pumpja šeit vai Diabēs ģimenē facebook lapā.

Lai izdodas!


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?