Super sulīgi kēksiņi
Ābolu, burkānu un mandeļu kēksiņi
·
2 nelieli burkāni
·
2 nelieli āboli
·
3 olas - baltumi un dzeltenumi atsevišķi
·
100 g mandeļu miltu
·
100 g saldinātāja (pēc izvēles)
·
2 ēd. k. vaniļas cukura
·
5 ēd. k. citrona sulas
·
2 tējk. cepamā pulvera
·
Šķipsna sāls
Pagatavošana:
Burkānus un ābolus sarīvē (rīvēju uz rupjās rīves),
samaisa ar 1 ēd. k. citrona sulas. Olu dzeltenumiem pievieno 4 ēd. k. citrona
sulas, 100 g saldinātāja un vaniļas cukuru, samaisa. Tam pievieno burkānu,
ābolu-mandeļu masu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Olas baltumus un pāri
palikušo cukuru sakuļ putās. Miltus sajauc ar burkānu – ābolu masu, kurā viegli
iecilā olbaltuma putas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Metāla kēksiņa
formiņas izoderē ar papīra formiņām, kurās līdz 2/3 liek kēksiņu mīklu.
Cep 20-25 minūtes, kamēr, ar skaliņu iedurot viducī,
tas nāk ārā sauss.
Var rotāt ar šokolādes vai ogām, kā arī krāsainām
konfektītēm. (Arī bez rotājuma kēksiņi garšo ļoti labi).
100g saldinātāja ir ļoti daudz un ļoti saldi sanāk, ieteiktu samazināt līdz pat 60g. Tiem kam garšo, kas saldāks - idēali ar kādu tēju vai kafiju. Divreiz cepu un tie, kas nogaršoja, atzina par gardiem. Ceru arī Jums garšos :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru