Svētku torte

Lieliski, kad ir iespēja pavingrināt roku pirms īstā gaviļnieka jubilejas. Aprīli bija iespēja pagatavot torti kādam jubilāram, bet zinot, ka jūnijā ir mana cukuriņa dzimšanas dienā, izlēmu pamēģināt pagatvot svētku torti "draudzīgu" cukuriņam.
Galvenais mērķis - biskvīts no mandeļu miltiem. Un patiess prieks, kad izdodas, kad izdodas smuki!
Pirmkārt, pagatavot pavisam vienkārši - tie biskvīti, ko esmu cepusi līdz šim no kviešu miltiem - ko sauc par "pareizo" vai nepareizo biskvītu pagatavošanas tehniku - pagatavot sarežģitāk, salīdzinot ar šo biskvītu. Un galvoju - izdosies ikvienam!
Tā tad, viss kas nepieciešams fantastiskajam mandeļu biskvītam:
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Saputo olas ar saldinātāju līdz gaisīgai konstitencei. Tad iecilā mandeļu miltus. Es liku pa vienai karotei, kārtīgi iecilājot un samaisot. Iegūto masu lejam formā un liekam cepties uz 180C uz 15 min. 
Formu ieziet ar sviestu vai izmantot cepamo papīru. 
No sastāvdaļām sanāk, lūk šāda gaisīga un garšīga viena kārta biskvīta. Kopējais ogh.daudzums 8g, neaizmirstam, ka olbaltumvielas arī ietekmē cukura līmeni.

Konkrēta šī torte tapa no divām biskvīta kārtām, pa vidu biezpiens ar saldo krējumu un ievārījums ar saldinātāju. Attiecīgi olbaltumvielām bagāta torte. Pa virsu skābumam dzērvenītes un "draudzīgas" šokolādes skaidas.
Saldinātāja daudzums arī katram individuāli, šis ir diezgan paliels un sanāk salds, es nākamreiz izmantošu mazāk, ņemot vērā, ka pildījums būs saldāks.
Ikviens var ātri pagatavot šādā veidā "draudzīgu" torti savam cukuriņam. Galvenais jau ir biskvīts, pildījumu katrs izvēlas pēc pašas gaumes. Zinu, ka manam gaviļniekam noteikti garšos, ja tortē būs paslēpušies marmelādes gabaliņi.
Lai izdodas!



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?