Siera kūka lowcarb stilā
Vēl viena siera kūka, kas nesen tapa manā virtuvē un mans cucuriņš atzin par gardu!
Pamatnei:
- 250g mandeļu miltu (17g OGH)
- 25g sīrupa (2g Ogh)
- 30g Sukrini cukura
- 1/3 paciņas sviesta
Pildījumam:
- 400g Filadelfijas siers klasiskais (17g OGH)
- 60g Sukrini pūdercukurs
- 70g skābais krējums
- 1 ola + 3 olas dzeltenumi
- 1 citrons
Pamatnei:
- 250g mandeļu miltu (17g OGH)
- 25g sīrupa (2g Ogh)
- 30g Sukrini cukura
- 1/3 paciņas sviesta
Pildījumam:
- 400g Filadelfijas siers klasiskais (17g OGH)
- 60g Sukrini pūdercukurs
- 70g skābais krējums
- 1 ola + 3 olas dzeltenumi
- 1 citrons
Pagatavošana
Pamatne -
Saliek visas sastāvdaļas traukā un samīca veidojot smilšu mīklu. Formā veido
kūkas pamatni. Sadursta ar dakšiņu. Liek cepties 180C uz 10 min.
Siera kūkas
pamatmasa
Olai un olu dzeltenumiem pievieno pūdercukuru un viegli sakuļ – tā, lai
olas pārāk nesaputojas. Tas tādēļ, lai siera kūka ir blīva un nav pārāk
gaisīga.
Kad olas ar cukuru sakultas, pievieno Filadelfijas sieru un skābo krējumu.
Gan Filadelfijas sieru, gan skābo krējumu vajag izvēlēties pēc iespējas
treknāku. Ar lieso Filadelfijas sieru, kūka
nesanāk tik garda.
Masu viegli saputo un samaisa, līdz pazūd visi kunkuļi. Tad pierīvē miziņu
un piespiež sulu no 1/3 citrona. Visu atkal samaisa un klāj cepamformā virsū
cepumu masai. Formu pārklāj ar foliju un cep 150 ̊C temperatūrā apmēram 40
minūtes, tad foliju noņem un cep vēl kādas 20 minūtes.
Lai ceptā siera kūka
sanāktu mitrāka un sulīgāka, to cepot, krāsns apakšā liek ūdens trauku, bet tas nav obligāti, kūka tiešām ir garda!
Izrotāt var kā pašam labpatīkas. Es šoreiz devu priekšroku svaigām zemenēm.
+/- sanāk ap 40g ogh uz visu kūku, ja sadala uz kādiem 12 gabaliem, tad viens gabaliņš 3,5g cukura. Salīdzinot ar oriģinālrecepti, kur tiek izmantoti pamatnei selgas cepumi un īstais cukurs un to kopējais ogļhidrātu daudzums ir vismaz 240 un viens gabaliņš būtu 20 g = 2MV, tad ir vērts pacensties, lai radītu, ko garšīgu un veselīgu!
Nedaudz papildinot esošo recepti - filadelfijas siera vieta var izmantot Baltais krēmsieru - arī ļoti labi garšo :) un pamatnē var nelikt Sukrini cukuru, jo sīrups piedot pietiekamu saldumu. Ja gribās saldāku - var arī likt :) Pildījumam liku arī parasto cukura aizvietotāju nevis pūdercukuru - un arī ciss forši. Baudām un mēģinām radīt sev piemērotāko recepti :)
AtbildētDzēst