Prieka vēsts

Janvāra sākumā saņēmu zvanu no BKUS ar apstiprinajumu, ka gaida mūs uz insulīna pumpja uzlikšanu. Esmu saviļņota! Kopš pag. gada marta, kad bērns saslima un kad bija jau zināms, ka valsts ir piešķīrusi finansējumu šādu pumpju iegādei, es domāju, ka tas notiks pavisam drīz, ka nebūs bērns jāmoka ar neskaitāmiem adatu dūrieniem ikreizi, kad sagribēsies ēst, vai panašķēties vai būs apslimis vai vienkārši būs jāsamazina cukura līmenis. bet tas ieilga un manas gaidas pārvērtās neizpratnē par to kāpēc viss notiek tik ilgi. Taču ieskatoties lācītim vēderā sapratu caur kādiem birokrātijas mežģiem vispār ir jāiziet, lai šādu finansējumu "izsistu" no valdība, tāpēc viens gads - ir tīrais nieks salīdzinoši ar tiem, kas to dara ilgstoši un apraduši ar to tik daudz, ka pumpis šobrīd liekas kaut kas tik svešš, sarežģīts un neizprotams, ka labāk ir palikt pie apgūtās diabēta kompensēšanas metodes.
Esmu saviļņota - bet to jau es teicu. Gads ir sācies pilnīgi savādāk nekā pagājušais. Tas mani priecē. Es patiešām ceru, ka tas samazinās manam cucuriņam sāpēs, paplašinās iespējas būt patstāvīgam, samazinās situācijas, kad insulīns tiks aizmirst skolā vai kaut kur citur.. tas vienmēr būs līdzi. Protams, biedē pumpja "burbulīši", bet daudzi ar to tiek galā, arī mēs tiksim!
Ar Jums dalos, ja gadījumā, Jūs arī gaidat šo iekārtu tik pat ļoti kā mēs - negaidiet, kad Jums to piedāvās ārsts, ja Jūsu bērniņš ir mazs un nespēj pats veikt sev injekcijas - jautājiet un sakiet, ka Jūs to vēlaties. Starpcitu, šobrīd ir 2 veida pumpji, ko var izvēlētie - viens ir ar pulti vadām, kas būtu ļoti piemērots meitenēm kleitu dēļ, bet domāju, kas tas patiktu daudziem. Mums nepiedāvāja izvēlēties, varbūt tas notiks kad būs apmācības.
Sākumā Jums būs 2 reizes jāiet uz apmācībām par pumpi. Pēc tam, kad apmācības ir izietas, jāsazinās ar Jūsu endokrinologu un jāsarunā, kad iespējams iestāties stacionāra, lai uzstādītu pumpi un apgūtu pārējo, kas saistīts ar devas noteikšanu utt. Cik saprotu stacionārā jāpavada 3-4 dienas, pēc kurām dodaties mājās un jau turpināt nostiprināt savas zināšanas ikdienas apstākļos. Visideālākais, ja iestāšanās stacionarā notiek uzreiz pēc apmācību apgūšanasm, kad zināšanas ir svaigas.
Zinu, ka pumpītis ir vajadzīgs tiem, kas nespēj kompensēt savu diabētu, bet, domāju man piekritīs 99% vecāku, ka bērnam to izdarīt ir pagrūti, attīstības dēļ, kas ietekmē cukura līmeni.
Šobrīd plānojam apmācības janvāra beigās un ceru, ka februārī jau dalīšos ar pirmiem iespaidiem par tā lietošanu.

Komentāri

  1. Apsveicu ar ilgi gaidīto notikumu! Lai viss veiksmīgi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies. Tagad zināms, ka tiksim pie pumpja februāra vidū :)

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?