Svētdienas pankūkas

Ir jauns dienas rīts - svētdiena, trešā advente. Gaisā virmo sveču smarža un laiks pagatavot brokastis.
Mūsu ģimenē kādu laiku bija ieviesusies tradīcija katru svētdienu sagaidīt ar pankūkām. Mammai izaicīnājums, lai katru svētdienu rast aizvien jaunus un jaunus atklājums. Tagad cukuriņu statusā izmēģinām jaunu recepti, kas ceru noderēs ikvienā ģimenē, kas domā veselīgi!


Kokosriekstu miltu pankūkas bez glutēna*

Sastāvdaļas: 4 olas, 4 ēd.k. Sukrini Gold (es šoreiz pievienoju Sukrini 10g - 2g OGH), 4 ēd.k. kokosriekstu miltu (45g; 8g OGH), 1 t.k. psillium (ceļtekas sēnalu), 150 ml piena(7 OGH), kanēlis (1 ēd.k.).

Pagatavošana:

Sakuļ olas ar saldinātāju, pievieno kokosriekstu miltus, psillium, pienu un kanēli. Pankūkas mīkla veidojas pabieza, un viena ēd.k. mīklas ir viena pankūka. Esat uzmanīgi -  jācep uz tiešam vidēji lielas, es pat ieteiktu uz lēnas uguns, jo kanēļa dēļ, pankūka atrī izskatās apdegusi no apkašas, bet augšpusē vēl nav sacepusies un tas var radīt grūtības to apgriezt. Tāpēc ieteiktu cept uz mazas uguns, lēnā garā. Man ir elektriskā plīts - siltumu īsti neparegulēsi, varbūt tiem, kam ir gāze - izdosies noķert vidēji labu liesmu! Lai idēli apgrieztu pankūku, iegādājos silikona lāpstiņu (jāatdzīst ļoti ērta arī lielo pankūku cepšanā).
Kad pankūka jau nelīp klāt pie pannas, tā ir zīme - ka var griezt uz otru pusi. Pankūkas sanāk tādas pabiezas, tāpēc, lai ātrāk izceptos un būtu nedaudz plānākas, es tās pieplacinu. Nelietoju eļļu. Dažas minūtes un brokastis gatavas.
Tās nav tradicionālās pankūkas, kurās esam pieraduši "ietīt" sev gardu pārsteigumu. Tās vienkārši ir citādākas - krietni veselīgākas! Par pankūkām, kurās var ietīt - dalīšos nedaudz vēlāk.
Tagad strādā ikviena iztēle, ko likt klāt - ievārījums ar saldinātāju, svaigi sablenderētas ogas, Fibre syrup Gold vai jebko citu vai vispār neko, jo tās garšo patiešām labi!
Kopā: 16 g OGH, sanāca izcept 18 pankūkas, attiecīgi 1 pankūka - 1g ogh. Manam bērnam brokastis sastāv  no 1 MV, kur es pievienoju 5 pankūkas un 2-3 tējkarotes ievārījuma ar saldinātāju.
Labu apetīti!
Lai visiem jauka šī advente!

*recepte atrodama lowcarb.lv

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?