Pica


Jau kādu laiku ar saviem tuvākajiem dalos ar labu recepti, kas noteikti patiks bērniem, bet vecākiem tā sagādās prieku, jo tā ir krietni veselīgāka. Stāstu par picu. Picu no ziedkāpostiem.
Iepriekš esmu lasījusi par to, bet nepievērsu tam uzmanību, tagad kad mēģinu bērnam piedāvāt alternatīvu produktu izvēlē, šī recepte noder.
Ziedkāposti jeb puķkāposti satur kāliju, magniju, kalciju, fosforu un dzelzi, kā arī B1, B6, B2 un PP vitamīnu. Tajos ir arī vērtīgas aminoskābes, kas palīdz labāk pārstrādāt ziedkāpostus organismā. Tie ir viegli sagremojami, un šo dārzeni uzskata par ļoti diētisku produktu. 100 gramos ziedkāpostu ir 5g ogļhidrātu, no tiem 3g ir šķiedrvielas.
Bieži saņemu jautājumus no citām cukuriņa mammām par ēdienu, receptēm, un šī ir viennozīmīgi tā ko iesaku. Pietiks dalīties mutvārdā - Aiziet pie lietas -

Pamatne pēc 8-10min cepeškrāsns siltuma
Picas pamatnei nepieciešams:
- 1 ziedkāposta galva – apt.200g – 10g ogļhidrātu;
- 50g siera;
- 1 ola;
- garšvielas pēc izvēles.

Ziedkāposta galvu liek virtuves kombainā un sasmalcina. Tad sasmalcināto masu liek cepeškrāsnī vai mikroviļnu krāsni uz 5min, lai uzsildītu masu. Pēc tam šo masu jāizber uz tīras drānas – es izmantoju dvieli, un jāizspiež šķidrums no ziedkāposta masas. Esiet uzmanīgi, ja to darīsiet uzreiz pēc krāsns izņemšanas – būs ļoti karsti. Tāpēc nedaudz pagaidiet. Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz šķidruma būs šajā nelielā daudzumā. Nosusinātu ziedkāposta “bumbiņu” liekam bļodā, kur pieliek klāt olu, sieru un garšvielas pēc savas gaumes. Samīcam visu un liekam virsū uz cepeškrāsns pamatnes, veidojot apaļu picas pamatni. Veidot apli ar rokām, Jums šķitīs, ka tas ir par mitru, bet tā tam jābūt.

Liek iekšā uz 8-10min cepeškrāsnī 180C (atkarībā no cepeškrāsns jaudas – pārbaudiet, jābūt dzeltenīgā krāsā, skat. bildē).
Pēc tam liek uz apceptas pamatnes visu, ko sirds kāro – smērē ar kādu mērci, liek desu, gurķus, sīpolus, un pa virsu, protams, labu devu siera. Noteikti mēģiniet nākamreiz likt kaut ko citu, lai garšas kārpiņas justu atškirību un rastos Jūsu ģimenes picu izlase. Mūsu ģimenē jau ir 3 dažādas picas, dažkārt pat taisām pusi tādu un otru savādāku, lai ir lielāka izvēle.
Pagatavošanas video varat redzēt šeit (no 1:42– 2:40).
Mans dēls šādu picu var ēst bez bailēm par MV skaitīšanu. Es rēķinu ka +/- pamatne satur 1MV, kas lieliski kalpo ikvienā brīvdienas vakarā. Un ja klāt vēl pieliek kādu glāzi Zero colas, nu vai nav lieliska iespēja padarīt savu bērnu laimīgu un priecīgi lūkoties pašiem kā tiek notiesāti ziedkāposti J


Lai labi garšo!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?