Mandeļmaize




Viss sākās ar dienu, kad izlēmu mainīt mūsu ikdienas maizes vienības daudzumu. No rīta un vakarā nolēmu dot tikai 1 maizes vienību dēlam, taču nezināju cik liels izaicinājums tas var būt. Ko iedot tādu, lai neskaitās, bet esam paēduši. Tad nu talkā nāca internets un neatlaidība. Atrast recepti, tas ir tikai puse no darba. Nepieciešams atrast un iepirkt visas nepieciešamās sastavdaļasNoteikti viena no vērtīgākām receptām, ko jebkad esmu uzgājusi un izmēģinājusi savā virtuvē ir Mandeļmaizes recepte.

Kā starts bija izmantot šo recepti Pasaules diabēta dienas ietvarā - 17. novembrī Latvijas Bērnu un Jauniešu diabēta biedrības rīkotājā pasākumā Kalnciema tirgū, lai pierādītu, ka ikviens cilvēks ar diabētu var dzīvot pilnvērtīgi, neatsakot sev ēdienu, ko iespējams ļoti mīl - ēst baltmaizi, kas būs netikai garda, bet arī 10x veselīga.

Kas nepieciešams:
1. 5 olas;
2. 2 olu baltumi;
3. 160g mandeļu miltu (6g OGH);
4. 25 g kartupeļu cietes (20g OGH);
Var aizstāt ar 40g Fiber Fin produkta, kas samazinās ogļhidrātu daudzumu vēl vairāk.
5. 200g krēmsiers (5g OGH(Baltais));
6. 2 tējk. cepamā pulvera;
7. 1 tējk. psilliuma (97% sķiedrvielu avots);
Prieks, kad var ēst baltmaizi,
kas "neskaitās"
8. 1-2 tējk. Sukrin (cukura aizvietotājs pēc vēlmes)

PAGATAVOŠANA

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C grādiem;
2. Sakuliet olu baltumus ar sāli;
3. Sajauciet kopā sausās sastāvdaļas, pievienojiet krēmsieru un olas, samaisiet;
4. Uzmanīgi iecilājiet sakultos olu baltumus;
5. Pārlejiet mīklu formā;
6. Cepiet 20-30 minūtes.
Gatavās maizes svars 700g un ogļhidratu daudzums ir tikai 31g, kā rezultātā viena šķēle bija 1,5g ogļhidrātu. Man bērns 1,5 maizes šķēli no rīta ar desu, gurķiem, olu vai siera salātiem apēd un jūtas paēdis.

Tā ir maize, kas ir ļoti veselīga, garšīga un nesatur kviešu miltus un raugu. Viena maizes šķēle ir aptuveni 40 kalorijas! Noderēs ne tikai cukuriņiem, bet arī ikvienam, kas vēlas piekopt veselīgu dzīvesveidu!
IESAKU!!!

Komentāri

  1. Man ir 2 maizes receptes.

    1. https://www.dietdoctor.com/recipes/the-keto-bread - sanāk ļoti līdzīga pēc struktūras kā parastā maize.

    2. Līdzīga, kā Tev, bet stipri mazāk sastāvdaļām. Man šij grūti nosaukt daudzumus, jo visu lieku uz izjūtu.

    6-8 olas sakuļ ar kādu pustasi eļļas. Pieliek mandeļu miltus (drošvien kādus 100g, nekad nemēru, jo beru pēc tam kokosriekstu miltus, kas biezina mīklu), sāli, cepamo pulveri (nu kādas 2 tk.). Tad pamazām ber klāt kokosriekstu miltus apmaisot (ļoti uzbriest, tāpēc jāliek pamazām), vienā brīdī ar miltiem iejauc kādu t.k. ksantāna sveķus. Kad mīkla jau tāda pabieza, atstāj uzbriest kādas 10 min. Galā jasanāk tādai keksa mīklai. Lej formā un cep 175 grādos. Man tā maize uzbriest kādas 2 reizes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies par receptēm! Man.ar kokosriekstu mīklu vienmēr sanāk greizi. Pagaidām esmu iemanijusies cept pankūkas, bet parejais piebriest tā, ka traks.. ja taisisi nākamreiz varbūt uzmet uz svariem cik daudz tos miltus.. kaut kad var arī eksperimentēt :) žēl vnk pēc tam kad sanāk putra ar ko īsti nezinu ko iesākt...

      Dzēst
    2. Noteikti nomērīšu nākamreiz :)
      Vēl, ja nav aizspriedumu pret mikroviļņu krāsni un vajag ātri maizi, tad var šo pašu mīklu uzjaukt mazākā daudzumā, saliet trauciņos un mikrenē uz kādām 2 minūtēm gatavot - nu kamēr vairs nav jēla. Ar sanāk maizīte - ne gluži kā krāsnī cepta, bet ēdama ir. Es vēl iejaucu ķirbju sēklas. man ir tādi mazi stikla trauciņi, kas domāti creme brule un citiem mazajiem no trauka ēdamajiem desertiem, tad par pamatu ņemu vienu olu uz trauciņu un jaucu mīklu.

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?