Sulīgais ābolu pīrāgs (lowcarb)


Turpinot našķu tēmu un aktualizējot jautājumu, kurp un kā izlietot rudens veltes – ābolus, vēlos dalīties vienā no  mūsu ģimenes iemīļotākām receptēm – Ābolu pīrāgs.
Pirms mūsu dzīvē atnāca diabēts, mēs ik pa laikam gatavojām šo pīrāgu. Kārtējā cukuriņu satikšanās, lika aizdomāties ar ko varu pacienāt draugus un atcerējos, ka varu pamēģināt pagatavot šo pīrāgu, nu jau, no produktiem ar mazu ogļhidrātu daudzumu.

Sastāvdaļas:
Mīklai:
200g – mandeļu miltu – 8g ogh.;
½ glāze krējuma – 3g ogh.;
100g mīksta sviesta;
½ tējk.cep.pulvera;
Pildījumam: 1 kg ābolu – 60g ogh;(man sanāca ap 5-6 āboliem)
Mērcei:
1 glāze krējuma – 5g ogh;
1 ola;
½ glāze Sukrini cukura – 10 g ogh; 
15g mandeļu miltu – 0,6g ogh.


Kopējais pīrāga ogļhidrātu daudzums 87g ogļhidrātu. Un tad jau dalām uz to daudzumu kādā sagriežat pīrāgu, ja tradicionāli 8 daļās, tad viena pīrāga gabaliņš būs 10,75g ogh. = 1MV.

Pagatavošana:
Ņem sviestu (istabas T), pievieno krējumu, cepamo pulveri, tad liek miltus, visu kārtīgi izmīca, lai veidojas viendabīga masa, ja ir vajadzība - pievieno papildus miltus. Mīkla gatava, kad līp nost no rokām.
Mīklu liek un veido noņemamajā tortes formā (citādi maliņas neturēsies), un veido maliņas no mīklas, tad iekšā liek jau iepriekš notīrītus ābolus (es lieku 2-3 kārtās), aplej ar mērci, kuru sagatavo, labi samaisot mērces sastāvdaļas.
Liek cepties 180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
Jāļauj pīrāgam atdzist, tikai tad griež!



Savu pīrāgu sadalīju pat 15 daļās un viens gabals bija 0,5mv, manuprāt, lielisks veids kā iepriecināt savus cukuriņus. Tie kas pīrāgu nobaudīja, atzīst, ka ir ļoti garšīgs, tāpēc dalos ar recepti, lai top arī Jūsu mājās veselīgs un draudzīgs cukuriņam gardums!



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?