Sulīgais ābolu pīrāgs (lowcarb)
Turpinot našķu tēmu un aktualizējot
jautājumu, kurp un kā izlietot rudens veltes – ābolus, vēlos dalīties vienā
no mūsu ģimenes iemīļotākām receptēm –
Ābolu pīrāgs.
Pirms mūsu dzīvē atnāca diabēts,
mēs ik pa laikam gatavojām šo pīrāgu. Kārtējā cukuriņu satikšanās, lika
aizdomāties ar ko varu pacienāt draugus un atcerējos, ka varu pamēģināt pagatavot
šo pīrāgu, nu jau, no produktiem ar mazu ogļhidrātu daudzumu.
Mīklai:
200g – mandeļu miltu – 8g ogh.;
½ glāze krējuma – 3g ogh.;
100g mīksta sviesta;
½ tējk.cep.pulvera;
Pildījumam: 1 kg ābolu – 60g
ogh;(man sanāca ap 5-6 āboliem)
Mērcei:
1 glāze krējuma – 5g ogh;
1 ola;
½ glāze Sukrini cukura – 10 g ogh;
15g mandeļu miltu – 0,6g ogh.
Kopējais
pīrāga ogļhidrātu daudzums 87g ogļhidrātu. Un tad jau dalām uz to daudzumu kādā
sagriežat pīrāgu, ja tradicionāli 8 daļās, tad viena pīrāga gabaliņš būs 10,75g
ogh. = 1MV.
Pagatavošana:
Ņem sviestu
(istabas T), pievieno krējumu, cepamo pulveri, tad liek miltus, visu kārtīgi
izmīca, lai veidojas viendabīga masa, ja ir vajadzība - pievieno papildus
miltus. Mīkla gatava, kad līp nost no rokām.
Mīklu liek
un veido noņemamajā tortes formā (citādi maliņas neturēsies), un veido maliņas
no mīklas, tad iekšā liek jau iepriekš notīrītus ābolus (es lieku 2-3 kārtās),
aplej ar mērci, kuru sagatavo, labi samaisot mērces sastāvdaļas.
Liek cepties
180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
Jāļauj pīrāgam atdzist, tikai tad griež!
Jāļauj pīrāgam atdzist, tikai tad griež!
Savu
pīrāgu sadalīju pat 15 daļās un viens gabals bija 0,5mv, manuprāt, lielisks
veids kā iepriecināt savus cukuriņus. Tie kas pīrāgu nobaudīja, atzīst, ka ir
ļoti garšīgs, tāpēc dalos ar recepti, lai top arī Jūsu mājās veselīgs un
draudzīgs cukuriņam gardums!
Komentāri
Ierakstīt komentāru