Biedrība

Vienoti diabētam
Kopš dzīvojam ar jauno dzīvesveidu, es mēģinu meklēt daž-nedažādu informāciju par diabētu, lai varētu sekot tehnoloģiju un medicīnas attīstībai šajā jomā. 2018. gada 09. martā, mēs nonācām slimnīcā, un kopš šīs dienas jau pagājuši 2 mēneši kā mēs sekojam savam cukura līmenim patstāvīgi. Bet, pateicoties, manai aktivitātei un atsaucīgiem cilvēkiem, daudzi jautājumi un jauninājumi tiek uzzināti netīšām un caur facebook. Taču ar to es neaprobežojos, meklēju grāmatas un, protams, iestājos Latvijas bērnu un jauniešu diabēta biedrībā.
Aprīlī apmeklēju vienu sapulci, uz kuru ieradās neliela cilvēku grupa. Jāatzīst, ka šeit iepazinos ar ļoti jaukiem un atsaucīgiem cilvēkiem. Bija iespēja iepazīties un piedalīties valdes ievēlēšanā, kā arī saņemt jaunāko informāciju biedrības aktivitātēs. Diemžēl, liels sašutums bija par to, ka šobrīd biedru skaits ir ap 90 cilvēkiem, kas pārstāv savus bērnus. Daži no tiem jau šajā biedrībā vairāk kā 25 gadus, kopš dibināšanas. Bet daži, kā es, nesen. 
Daži biedrībā iestājās jau krietni vēlāk pēc diabēta ienākšanas ģimenē, bet kāpēc?
Man nebija skaidrs no sākta gala ar ko nodarbojas biedrība, bet tā noteikti darbojas bērnu labā. Es palasīju informāciju mājas lapā un nolēmu iestāties. Katrā gadījumā ļaunāk no tā nepaliks.
Šobrīd mēģinu aktīvi piedalīties visos pasākumos, ko rīko biedrība. Piedāvāju savu palīdzību, ja kur tāda nepieciešama. Katrā gadījumā vēlos vērsties pie visiem vecākiem - Vai esat biedrībā? Vai aizstāvat savas bērna intereses valsts līmenī? Prieks, ja esat biedrības nelielajā pulkā, bet tie kuri nav - kāpēc? Kas jūs mulsina un kas nav skaidrs? 
Šobrīd, manuprāt, vecāki rada sev maldīgu priekštatu par to kāda ir dzīve iestājoties biedrībā. Kopumā esmu tikai vienu mēnesi un laikam nebūšu īsta, kas varētu attainot 100% kā tas ir, bet man kā jaunajam šajā tēma, mulsina fakts - ka ir 20-30 cilvēku grupa, kas aktīvi piedalās un risina aktuālas diabēta problēmas un veido labvēlīgus apstākļus mūsu bērniem un mums. Pārējie ir kas palīdz attālināti vai kā savādāk, bet mēs esam taču krietni lielāks pulks. Un kopā mēs esam spēks, bet lai radītu šo spēku, manuprāt, mums būtu jāpieiet pie tā nedaudz arī padziļinātāk. Biedrībā neviens nespiedīs jūs piedalīties sapulcēs vai kādas aktivitātes, kurās nevēlaties, jo katrs nāk no Latvijas dažādiem nostūriem un izbraukāt no Liepājas katru reizi, kad vajadzēs, pašsaprotami, nevar. Taču tam nevajadzētu būt par iemeslu kāpēc neiestāties biedrībā un neatbalstīt papildinot biedrības sarakstu! Jo vairāk mūs, jo lielākas iespējas uzzināt, izzināt, iemācīt un atvieglot dzīvī mūsu bērniem.
Tie kas ilgstoši atrodas biedrība zin, kas ir svarīgs ģimenēs kurās aug bērni ar diabētu, taču ir arī jaunie vecāki, kuriem varbūt dažādas idejas kā realizēt biedrības mērķus, kas saistīts galvenokārt ar līdzekļu piesaisti, jo par visu ir jāmaksā.
Jāmaksā, lai izveidotu informatīvus bukletus, jāmaksā, lai piedalītos un rīkotu dažādus seminārus, lai sniegtu mūsu bērniem iespēju atpūsties ar līdzīgiem bērniem, no kurienes tā nauda - no ziedotājiem! Un reti kurš biedrības biedrs papildus ziedo un to jau neviens neprasa un negaida, jo lieliska saprot, ka diabēts katrai ģimenei ienes savu papildus slogu arī finansiāli. Bet katram no mums ir sava dzīve, un katrs no mums nodarbojas dažādās nozarēs un katram ir sava pieredze viena vai citā jomā un kura var būt ļoti noderīga biedrības dzīvē.
Izlasīju kādu rakstu internetā, ko publicēja Diabētu asociācija, kur ir vērtīgas atziņas tam kāpēc ir vērts iestāties un būt kopā, lai sasniegtu vairāk, jo darba patiešām ir daudz. Nekas netiek dots tā pat, katra likuma izmaiņa par labu pacientiem, bērniem, māmiņām mūsu valstī tiek ilgi gaidītas un ar smagām pūlēm panāktas un iespējams katrs no Jums var atvieglot šo ceļu, ja aizdomāsies, ka var darīt ko vairāk nevis gaidīt, kad notik izmaiņas. Nav jābūt aktīviem un jāklauvējas pie durvīm, var vienkārši atbalstīt ar to, ka 1x gadā Diabēta dienā atnāc un parādi visiem pārējiem, ka ir tādi cilvēki - cukuriņi, kas dzīvo starp mums un ar kādām lietām saskrās ikdienā. Likt aizdomāties arī citiem, ka neliels atbalsts mūsu bērniem, spēs mainīt esošo sistēmu un vienkārši darīt labu.
Vairākās pilsētās ir sava diabētu biedrība, padomā - ko dod un ko nedot iestašanā tajā!
Šobrīd norisinās labestības diena, kur Latvijas bērnu un jauniešu diabēta biedrība piedalījās video klipa tapšnā - tas ir tas piemērs, kā mēs varam palīdzēt ne tikai diabēta bērniem, bet arī citiem īpašiem bērniem un ģimenēm. Ikviens to var darīt arī neiestājoties biedrībā, taču kā biedrs, es uzskatu, krietni vairāk ir iespēju būt šajā dzīvesveida, tikties ar cilvēkiem, kuri saskārušies ar to pašu, ko es, izzināt jaunu un dalīties ar savu.
Būt kopā kā viens vesels ar vienu mēķi - palīdzēt mūsu bērniem!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?