Insulīna adatas

Cik dīvaini, ka jāraksta par ko tādu, bet pēc Diabetes in Latvia informācijas, sapratu, ka daudzi nebija informēti par to, ka ir novitāte arī adatu jomā.
Manuprāt, adatas biezums un garums ir ļoti svarīgs tieši jaunākiem jaunā dzīvesveida uzsācējiem. Ja manam bērnam 4mm adata liekas nesāpīga un viņš nesūdzās, bet kad ir informācija par to, ka ir arī jau 3,5mm garas un vēl plānākas, tad gribās noskaidrot vai ir jūtama atšķirība.
Novitāte un labā ziņa ir tā, ka, izmantojot 4 mm adatas, cilvēki ar normālu un palielinātu zemādas audu slāni insulīnu drīkst injicēt «alternatīvajās» insulīna injekcijas vietās, kur fiziski grūti ir saņemt ādas kroku pašam – augšdelmā un sēžas rajonā, nesaņemot ādas kroku. (http://diabetsunveseliba.lv/lv/pareizs-adatas-garums/)

Adatas diametrs ir kalibrs jeb ārējais diametrs (apzīmē ar burtu G). Jo augstāks kalibrs, jo tievākas adatas diametrs milimetros, piemēram, Latvijā ir pieejami 31G kalibra adatas, kuru diametrs ir 0,25 mm, kā arī 29G kalibra adatas, kuru diametrs ir 0,33 mm. Jo mazāks diametrs, jo mazāks spiediens uz adatu un mazākas sāpes injekcijas laikā.

Šobrīd laikam populārākās adatas ir 4mm ar 32G, kuras var iegādāties aptiekā - BD firma, bet Insupen adatas pagaidām Latvija nav iespējams iegādāties, bet es pati jau griezos aptiekās, lai saviem piegādātajiem palūdz ielikt pasūtītāja sarakstā, pagaidām bez rezultātiem. Mani tas neapstādinaja un atradu internetā, kur var iegādāties šīš Insupen adatas, prieks, ka informācija noderēja jau vienai ģimenei, kuru mazajam ir tikai 1,5gadi un kuram adatas diametrs un garums ir svarīgs. Gaidām atsauksmes!
Garums - 4mm un diametrs 32G




Komentāri

  1. Atsauksmes sagaidītas - ņemot vērā, ka adatas ir 3,5mm, tad kroku vispār nevajag veidot, jo tad insulīns nonāk slānī, kurā lēnāk uzsūcas. Tāpēc esam uzmanīgi pret inovitāti - lietojām bez krokas! Par 34G - manāmi plānākas. Tika atsūtīta bilde un var redzēt atšķirību.

    AtbildētDzēst
  2. Lūk, kur var iegādāties šīs mazās adatas: https://buyfarma.it/pic-insupen-3-5mm-34g-100-aghi-sterili-per-penna-da-insulina
    No Latvijas ik pa laikam veic koppasūtījumu, jo te ir ļoooti draudzīgas cenas. Vairāk informācijas Diabetes in Latvia facebook grupā.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Ar ko atšķiras Libre1 un Libre2 (FreeStyle Libre glikozes monitoringa sistēma)

Ierīce nepārtrauktai glikozes noteikšanai asinīs - Freestyle Libre System

Kas ir pH līmenis?